Dragan Đokanović, političar, doktor i sportista

Aktuelnosti, pogledi, teme, stranke, institucije, država...
Grof
Posts: 34
Joined: Sat May 23, 2015 7:05 pm

Re: Dragan Đokanović, političar, doktor i sportista

Postby Grof » Thu Jan 04, 2018 6:12 pm

Докторе Ђокановићу, власт у Републици Српској наглашено се труди да се допадне политичарима у Србији... Посљедњи у низу таквих, врло дегутантних потеза, је наметање грађанима Општине Источно Ново Сарајево назива Србија будућем тргу. Шта мислите о томе?

Image

Dr. Dragan
Posts: 36
Joined: Sat May 23, 2015 9:04 pm

Re: Dragan Đokanović, političar, doktor i sportista

Postby Dr. Dragan » Thu Jan 04, 2018 6:24 pm

Grof wrote:Докторе Ђокановићу, власт у Републици Српској наглашено се труди да се допадне политичарима у Србији... Посљедњи у низу таквих, врло дегутантних потеза, је наметање грађанима Општине Источно Ново Сарајево назива Србија будућем тргу. Шта мислите о томе?

Image


Напросто, ради се о људима који знају колики је њихов стварни удио у стварању Републике Српске па сада бјеже од таквих тема. Изгледа да им је лакше да прихвате да су политичари из Србије заслужнији за Републику Српску, него што су то народ, борци и неки други политичари из Републике Српске. Међутим, истина се заобићи не може: Политичари из Србије су крајем двадесетог вијека изгубили Косово, добрим дијелом кумовали губитку Републике Српске Крајине па је, Бога и истине ради, НЕМОРАЛНО да их неко сада кити туђим перјем. Врло је вјероватно да то они и не траже.

User avatar
Цар
Posts: 20
Joined: Wed Sep 30, 2015 12:36 pm

Re: Dragan Đokanović, političar, doktor i sportista

Postby Цар » Wed Jan 10, 2018 11:48 pm

Драган Ђокановић: "Предсједник Републике Српске је изгубио компас!"

Image

На тему доласка новог амбасадора у БиХ, на страници бањалучке Алтернарнативне ТВ, водила се врло интересантна дискусија. Преносимо вам оно што је написао Др Драган Ђокановић:


- Немам ништа против да актуелни предсједник Републике Српске, када му истекне мандат, мисли и говори шта год хоће о америчкој администрацији и њеним људима. Међутим, актуелни предсједник Републике Српске апсолутно нема право да, као представник Републике Српске и српског народа у Републици Српској, улази у политичке сукобе са акредитованим америчким дипломатама у БиХ. Дужност сваког изабраног предсједника Републике Српске је да се понаша, прије свега, културно и да на високом дипломатском нивоу комуницира са свим амбасадорима у БиХ. Ако предсједник Републике Српске није културан према страним дипломатама и ако му је дипломатија "танка" страна, онда свом народу наноси много више штете него што би уљудним понашањем донио користи.

- Савјетујем да се лопта спусти на земљу; да се српска снага реално одмјери и да се, на најбољи начин, искористе потенцијали наше омладине. У постојећој ситуацији врло слабашан балон дува се до самог прскања. Већ сам једном, током 1995. године, вадио кестење из ватре, којим су надобудни српски политичари, заводећи народ на безумним референдумима, напросто, разбуктавали ватру до тешких војничких и политичких пораза. Запитај се одкуд Република Српска у ситуацији када је хрватско-муслиманска војска дошла до Бочца и надомак Приједора, када су становници БЛ били спаковани и спремни за одлазак, када су против Караџића и Младића биле подигнуте оптужнице за најтеже ратне злочине, када се цијели свијет згражавао над везивањем војника УН за бандере... Запитајте се паматњаковићи, који данас, без обзира на оволико истинитих информација које стижу до вас, слиједите једног човјека који је изгубио сваки компас и, у жељи да сачува своју кожу, не бира средства и не размишља о стварним народним интересима, интересима наше дјеце и омладине уопште.

- Некултурно понашање српског предсједника лоше утиче и на младе генерације. Улијева у њих нереалну снагу и "оптимизам" који се не темељи на стварним потенцијалима, ни материјалним, ни духовним, а Бога ми ни на физичким.

- Овакво понашање предсједника Републике Српске далеко је од професионалног и предсједничког; није ни понашање српског господина нити је понашање српског домаћина:

- Сједињене Државе су организатори Конференције о БиХ у Дејтону (1995) и на тој конференцији постигнут је Споразум који је овјековјечио равноправност Републике Српске и Федерације БиХ. Ниједан Србин из Републике Српске, за вијеки вијекова, не би смио да заборави улогу ове свјетске велесиле у настанку Републике Српске. Све што се негативно дешавало Републици Српској, након потписивања Дејтонског споразума, односно након Општих избора 1996. године, резултат је слабих процјена и вођења врло лоше политике политичара из Републике Српске. Огромне политичке грешке је направио и Милорад Додик са својом странком и својим коалиционим партнерима. Иако је имао огромну подршку, у једном тренутку и САД, због властитог непознавања политичких вјештина падао је под утицај разних политичких лобија (не из САД) и наносио штету Републици Српској (око Брчког, враћајући кредите бошњачким политичарима непотребно је повећавао бх. администрацију у Сарајеву...) Схватајући да ће то све изаћи на видјело и да ће то Срби кад-тад схватити, поготово што су бројне новчане афере везиване за његово име, кренуо је у крајњи политички авантуризам и политичке сукобе са амбасадором САД, мислећи да ће се на тај начин додворити Русији и у њој добити заштитника и побјећи од одговорности за све лоше потезе које је направио... При свему томе, иако апсолутно неискрени националиста, подстакао је раст српских националних тензија и довео народ и Републику Српску у врло сложену политичку ситуацију, коју он, а ни његови страначки политички сарадници, као ни њихови коалиоциони партнери нису у стању да ријеше. У ситуацији постојања врло слабе опозиције, предсједник Републике Српске има осјећај да води одличну политику и тиме се сви наши, ионако велики проблеми, још више повећавају.
https://www.youtube.com/watch?v=CvTx7BO1EhA

Grof
Posts: 34
Joined: Sat May 23, 2015 7:05 pm

Re: Dragan Đokanović, političar, doktor i sportista

Postby Grof » Fri Jan 12, 2018 11:17 pm

ДРАГАН ЂОКАНОВИЋ И ПРЕДСЈЕДНИК ФИГ-е МОРИНАРИ ВАТАНАБЕ

У посјету др Драгану Ђокановићу и његовом гимнастичком клубу долазио је предсједник свјетске гимнастичке федерације Јапанац Моринари Ватанабе.

Image
Драган Ђокановић и Моринари Ватанабе


Return to “Politika”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest