Dragan Đokanović protiv nelegalnih radova na Jahorini

Aktuelnosti, pogledi, teme, stranke, institucije, država...
User avatar
Цар
Posts: 20
Joined: Wed Sep 30, 2015 12:36 pm

Dragan Đokanović protiv nelegalnih radova na Jahorini

Postby Цар » Wed Nov 08, 2017 7:06 pm

Драган Ђокановић против нелегалних радова на Јахорини

Image

Др Драган Ђокановић: "Све више људи схвата шта се дешава на Јахорини. Велики број приватних порука и фотографија са Јахорине ми је стигло. Људи дају подршку мом залагању за поштовање постојећих прописа и законитог дјеловања. Нико (без обзира коју функцију има) не смије да буде изнад права и успостављања правне државе Републике Српске. Најновија дешавања на Јахорини представљају еклатантан примјер кршења постојећих законских прописа. Наиме, под фирмом "унапређења планине" нарушава се природни изглед, у свијету познате, Сњежне Љепотице; ровокопачи рове по њој по нечијем приватном нахођењу и без расписаних тендера. Начелници општина, на јучерашњем састанку на Јахорини (видио сам да нема начелника Општине Источна Илиџа), индиректно дају подршку криминалним радњама, а чини то и народни посланик са овог простора. Све у свему, на Јахорини се дешава напад на правни систем Републике Српске, а покровитељ тог напада је актуелни предсједник Републике Српске. Активности на Јахорини требало би да забрину сваког свјесног грађанина у РС. ТАМО ГДЈЕ СЕ КРШИ ПРАВО НЕМА СВИЈЕТЛЕ БУДУЋНОСТИ!"

Нелегални радови на Јахорини:
Image

Image

Leonid
Posts: 195
Joined: Sun May 17, 2015 7:40 pm

Re: Dragan Đokanović protiv nelegalnih radova na Jahorini

Postby Leonid » Fri Nov 10, 2017 9:42 am

JAVNA RASPRAVA I SKUPŠTINSKE ODLUKE SU NEOPHODNE!

Dragan Đokanović: "Sve što je na Jahorini započeto trebalo je da ode u javnu raspravu, da se dobije saglasnost narodnih predstavnika u opštinskim skupštinama (Pale i Trnovo) i da se sa svim potrebnim papirima uđe u jedan veliki projekat. A projekat osnježavanja staza prema vrhu planine i njihovo proširivanje sa peglanjem jeste, za naše uslove, mega projekat. Znači, da postojeći zakoni budu ispoštovani do kraja. Investitori? Naravno, svi koji su zainteresovani, bez obzira na boju kože, nacionalnost i vjersku opredijeljenost, dobrodošli su. Međutim, izgradnja superluksuznih zimskih hotela (što, objektivno govoreći, i nije realna opcija za Jahorinu) uništila bi Termag, Vučka i ostale, koji ionako teško dolaze do uspješne poslovne godine... Ono što stvarno nedostaje Jahorini je ozbiljna analiza postojećeg stanja od strane nadležnih, recimo Vlade RS, jer je Republika Srpska mala pa Jahorina, kao njena najpoznatija turistička destinacija, zaslužuje posebnu pažnju te na, bazi takve analize, da se napravi srednjoročni plan razvoja i sa time da se izađe u javnost. S obzirom da to vlade nisu do sada uradile, mogle bi to uraditi i ozbiljne političke stranke i sa projektima razvoja planine izađi, primjera radi, sljedeće godine pred birače u Republici Srpskoj. Jedan takav pristup rješavanju problema Jahorine bio bi, siguran sam u to, vrlo zapažen kod predstavnika diplomata akreditovanih u BiH i počele bi se stvarati pretpostavke za dolazak ozbiljnijih investitora koji bi, sigurni da Republika Srpska postaje stabilno društvo, možda i vidjeli neki svoj interes. Ovako, sve dok su predsjednik Republike Srpske i najveća opoziciona stranka na crnoj listi najveće svjetske sile, mrka kapa... Svakom ozbiljnom investitoru važno je da se, na lokacijama na kojima investira, poštuju zakonski propisi; jer, u takvim uslovima, predviđa da bi njegov kapital bio bezbjedan. Nažalost, Republika Srpska, u današnjem vremenu, postala je teritorij jednog lica. Priznanje je to, naravno, sposobnostima tog lica, ali je velika mana Republici Srpskoj. Dakle, poštovanje zakona pa, tek onda, investicije i realizacija planiranih projekata. Bez toga Republika Srpska je "banana državica" iz koje odlaze njeni najperspektivniji stanovnici, a ne dolazi niko ozbiljan."

Leonid
Posts: 195
Joined: Sun May 17, 2015 7:40 pm

Re: Dragan Đokanović protiv nelegalnih radova na Jahorini

Postby Leonid » Fri Nov 10, 2017 9:45 am

ŽELIM JAHORINI DUGU I HLADNU ZIMU!

Dragan Đokanović: "Na Jahorini je, trenutno (a trenutno se gore izvode brojni radovi), sve politika. Politika je dovela čelnog čovjeka OC, politika je dovela čelnog čovjeka Upravnog odbora OC, POLITIKA JE ODLUČILA DA SE KRENE U RADOVE BEZ POTREBNE DOKUMENTACIJE, POLITIKA JE ODLUČILA DA SE U TO SVE POLICIJA NE MIJEŠA, POLITIKA JE ODLUČILA DA SE GORE NE POJAVLJUJU GRAĐEVINSKI INSPEKTORI... sve je to politika odlučila. Univerzitet? Ma, koga to zanima?! Narod? Koga narod zanima?! Pred izbore se politika posluži sa par najobičnijih folova; aktiviraju se crni fondovi i eto vlasti... Međutim, ima i građana koji se ne mogu podmititi, a nije ni mali broj onih koji ne bi da im se vrijeđa inteligencija.

Kako god, želim Jahorini dugu i hladnu zimu, a znam da ima i onih (vrlo razočaranih) koji nemaju ništa protiv duge i tople zime."


Return to “Politika”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest